Поділитись:

#Cім_сорок. Ранок починається з кави: ТОП-6 рецептів

П'ятниця, 29 червня 2018, 07:40
#Cім_сорок. Ранок починається з кави: ТОП-6 рецептів

Ароматна кава – напій, з якого починається ранок. Вона бадьорить, заряджає енергією і допомагає зосередитись на справах. Або ж допомагає відпочити і розслабитися – усе залежить від того, як її приготувати, що до неї додати і коли смакувати.

Кава з кардамоном по-арабськи

#Cім_сорок. Ранок починається з кави: ТОП-6 рецептів

Інгредієнти:

  • 2 ч. ложки свіжозмеленої кави
  • 100 мл води
  • 2 зернити кардамону
  • цукор до смаку

Приготування:

Мелену каву, цукор і розчавлені зерна кардамону насипати в турку. Залити все холодною водою і поставити на маленький вогонь. Щойно з'явиться на поверхні біла плівка, турку зняти з вогню і поставити назад через 5-7 секунд. Цю процедуру слід повторити 2-3 рази, не допускаючи закипання. Після цього накрити каву кришкою і відставити, щоб настоялася. Через кілька хвилин налити у філіжанку і подавати.

Медова кава

#Cім_сорок. Ранок починається з кави: ТОП-6 рецептів

Інгредієнти:

  • 200 мл свіжозвареної міцної чорної кави
  • 2 ч. ложки меду
  • 2 ст. ложки збитих вершків
  • 2 дрібки меленої кориці
  • лід

Приготування:

Зварити у будь-який спосіб та охолодити каву, налити у високу склянку, додати мед, зверху викласти шапочку зі збитих вершків. Вершки посипати корицею.

Кава з корицею по-голландськи

#Cім_сорок. Ранок починається з кави: ТОП-6 рецептів

Інгредієнти:

  • 150 мл натуральної кави
  • 1 ст. ложка густих вершків
  • 1 паличка кориці (або 0,5 ч. ложки меленої)
  • 0,5 ч. ложки вершкового масла
  • цукор до смаку

Приготування:

Зварити каву в турці або за допомогою кавового апарата. Кавову чашку облити окропом, покласти в неї паличку кориці, налити готову гарячу каву. Влити вершки та додати цукор за смаком. Зверху покласти грудочку вершкового масла.

Кава з вишневим соком

#Cім_сорок. Ранок починається з кави: ТОП-6 рецептів

Інгредієнти:

  • 80 мл свіжозвареної міцної кави
  • 0,5 банки згущеного молока
  • 400 мл вишневого соку
  • 2 ч. ложки шоколадної стружки
  • цукрова пудра до смаку

Приготування:

Щойно зварену каву налити в шейкер, додати вишневий сік і згущене молоко, обережно все перемішати. Можна додати цукрову пудру, але варто враховувати, що цукор уже міститься у згущеному молоці. Готову суміш налити в чашки, поверхню напою притрусити цукровою пудри і шоколадною стружкою.

Кава з апельсиновим лікером

#Cім_сорок. Ранок починається з кави: ТОП-6 рецептів

Інгредієнти:

  • 2 1/2 столові ложки свіжозмеленої кави
  • 750 мл (3 склянки) окропу
  • 80 мл (1/3 склянки) жирних вершків
  • 1 чайна ложка дрібно натертої апельсинової цедри
  • 30 мл апельсинового лікеру
  • смужки цедри для подачі

Приготування:

Насипати каву у френч-прес і залити окропом. Дати настоятися протягом 3-4 хвилин, потім опустіть поршень вниз. Збийте холодні вершки з апельсиновою цедрою в невеликій мисці. Розділіть лікер між двома склянками. Додайте гарячу каву, за бажанням всипте цукор. Прикрасьте напій збитими вершками і смужками апельсинової цедри.

Вершкова кава з кленовим сиропом

#Cім_сорок. Ранок починається з кави: ТОП-6 рецептів

Інгредієнти:

  • 3 склянки міцної кави
  • 1 склянка молока
  • 1 склянка вершків
  • ¾ склянки кленового сиропу

Приготування:

Змішати вершки, молоко та кленовий сироп. Поставити на середній вогонь і розігріти (не доводити до кипіння). Додати гарячу каву і розлити по високих склянках. Зверху прикрасити збитими вершками.

Надрукувати
мітки:
коментарів