#Cім_сорок. Ранок починається з кави: ТОП-6 рецептів
Ароматна кава – напій, з якого починається ранок. Вона бадьорить, заряджає енергією і допомагає зосередитись на справах. Або ж допомагає відпочити і розслабитися – усе залежить від того, як її приготувати, що до неї додати і коли смакувати.
Кава з кардамоном по-арабськи
Інгредієнти:
- 2 ч. ложки свіжозмеленої кави
- 100 мл води
- 2 зернити кардамону
- цукор до смаку
Приготування:
Мелену каву, цукор і розчавлені зерна кардамону насипати в турку. Залити все холодною водою і поставити на маленький вогонь. Щойно з'явиться на поверхні біла плівка, турку зняти з вогню і поставити назад через 5-7 секунд. Цю процедуру слід повторити 2-3 рази, не допускаючи закипання. Після цього накрити каву кришкою і відставити, щоб настоялася. Через кілька хвилин налити у філіжанку і подавати.
Медова кава
Інгредієнти:
- 200 мл свіжозвареної міцної чорної кави
- 2 ч. ложки меду
- 2 ст. ложки збитих вершків
- 2 дрібки меленої кориці
- лід
Приготування:
Зварити у будь-який спосіб та охолодити каву, налити у високу склянку, додати мед, зверху викласти шапочку зі збитих вершків. Вершки посипати корицею.
Кава з корицею по-голландськи
Інгредієнти:
- 150 мл натуральної кави
- 1 ст. ложка густих вершків
- 1 паличка кориці (або 0,5 ч. ложки меленої)
- 0,5 ч. ложки вершкового масла
- цукор до смаку
Приготування:
Зварити каву в турці або за допомогою кавового апарата. Кавову чашку облити окропом, покласти в неї паличку кориці, налити готову гарячу каву. Влити вершки та додати цукор за смаком. Зверху покласти грудочку вершкового масла.
Кава з вишневим соком
Інгредієнти:
- 80 мл свіжозвареної міцної кави
- 0,5 банки згущеного молока
- 400 мл вишневого соку
- 2 ч. ложки шоколадної стружки
- цукрова пудра до смаку
Приготування:
Щойно зварену каву налити в шейкер, додати вишневий сік і згущене молоко, обережно все перемішати. Можна додати цукрову пудру, але варто враховувати, що цукор уже міститься у згущеному молоці. Готову суміш налити в чашки, поверхню напою притрусити цукровою пудри і шоколадною стружкою.
Кава з апельсиновим лікером
Інгредієнти:
- 2 1/2 столові ложки свіжозмеленої кави
- 750 мл (3 склянки) окропу
- 80 мл (1/3 склянки) жирних вершків
- 1 чайна ложка дрібно натертої апельсинової цедри
- 30 мл апельсинового лікеру
- смужки цедри для подачі
Приготування:
Насипати каву у френч-прес і залити окропом. Дати настоятися протягом 3-4 хвилин, потім опустіть поршень вниз. Збийте холодні вершки з апельсиновою цедрою в невеликій мисці. Розділіть лікер між двома склянками. Додайте гарячу каву, за бажанням всипте цукор. Прикрасьте напій збитими вершками і смужками апельсинової цедри.
Вершкова кава з кленовим сиропом
Інгредієнти:
- 3 склянки міцної кави
- 1 склянка молока
- 1 склянка вершків
- ¾ склянки кленового сиропу
Приготування:
Змішати вершки, молоко та кленовий сироп. Поставити на середній вогонь і розігріти (не доводити до кипіння). Додати гарячу каву і розлити по високих склянках. Зверху прикрасити збитими вершками.
У Луцьку шукали гламурну власницю «золотої» соски (фото)
Луцький священник УПЦ «МП» зробив пропозицію «матушці» в піцерії після 23 років шлюбу
Із присмаком «совка»: у Луцьку представили план території мікрорайону вулиці Клима Савура (відео)
Скільки треба відкладати, щоби купити однокімнатну квартиру в Луцьку
Зарплата, гаражі та авто: що у декларації голови Волиньради Григорія Недопада