Поділитись:

У луцький завод інвестують 270 мільйонів

Середа, 13 червня 2018, 16:30
У луцький завод інвестують 270 мільйонів

У 2018 році шведська група SKF інвестує близько 270 млн грн в розвиток виробництва "SKF Україна" – підшипниковий завод в Луцьку, який входить до складу SKF з 1998 року.

Про це розповів генеральний директор українського підприємства Володимир Цибульський в інтерв'ю діловому виданню "Бізнес".

Зі слів гендиректора, за 20 років Група SKF спрямувала на модернізацію та розвиток підприємства більше €120 млн інвестицій. При цьому важливо, що кошти вкладаються не лише в обладнання й технології, а в першу чергу в розвиток працівників, систему менеджменту, створення безпечних і комфортних умов праці персоналу.

У 2017 році обсяг продажу продукції "SKF Україна" становив 2 млрд грн, що на 17,9 % перевищує показники попереднього року, а виробництво продукції збільшилось на 16,2 %. За рік підприємство отримано 214 млн грн чистого прибутку.

Як розповів Володимир Цибульський, основним ринком збуту продукції луцького заводу є країни ЄС (Німеччина, Італія, Швеція, Польща, Іспанія). Найбільший споживач підшипників Луцького заводу — підприємства Групи Volkswagen, також підшипники поставляються провідним світовим та європейським автовиробникам: MAN, Iveco, Scania, Meritor тощо. Значну частку у продажах складають поставки компонентів підшипників для інших заводів SKF в Німеччині, Польщі, Іспанії, Бразилії, Китаї.

Що стосується українського ринку, то внаслідок його малої ємності, занепаду автомобільної галузі продажі компанії незначні. Основними споживачами на внутрішньому ринку є ПрАТ "КрАЗ", виробники компонентів і сільськогосподарської техніки та вторинний ринок запчастин. Але 2017 р. вдалося наростити продажі для українського ринку на 46,6 %, до 97,6 млн грн.

Загалом у 2017 році експорт продукції "SKF Україна" збільшився на 270 млн грн — було реалізовано продукції приблизно на 1,89 млрд грн. Найдинамічніше розвивалися продажі для Німеччини, Швеції, Бразилії, Уругваю.

"Стратегічні цілі "SKF Україна" невід'ємні від цілей головної компанії — бути беззаперечним лідером на глобальному ринку підшипників (звичайно, у сегменті спеціалізації). 2018 рік у плані перспективного зростання є дуже амбітним, адже планується інвестувати 88 млн шведських крон (приблизно 270 млн грн) в тому числі у створення потужностей для виробництва продукції нового покоління — підшипникових вузлів TMU. Завод у Луцьку має гарні перспективи подальшого розвитку, оскільки у нас є найголовніше — колектив компетентних, висококваліфікованих і вмотивованих працівників", – зазначив Володимир Цибульський.

Надрукувати
мітки:
коментарів