Поділитись:

Волинській облспоживспілці припинили оренду землі під ринком "Завокзальний"

Середа, 30 травня 2018, 16:50

Луцькрада розірвала договір оренди землі з Волинською обласною спілкою споживчих товариств.

Договір оренди землі, що під ринком "Завокзальний" на вулиці Карпенка-Карого,1, діяв з 2009 року. Про це йшлось 30 травня під час сесії Луцькради.

Земельну ділянку площею 1509 кв.м. (на якій розташована будівля, що належить спілці) вирішили залишити у користуванні Волинської обласної спілки споживчих товариств, встановивши коефіцієнт 12 % оплати за оренду землі. Ділянку площею 33785 кв.м. (на якій не розташовані об'єкти нерухомості спілки) вирішили надати в оренду КП "Луцькі ринки".

"Керівництвом ринку "Завокзальний" були створені торгові місця тільки в побудованих ними будівлях на площі 1509 кв.м., що належать їм на праві власності, всі інші будівлі: магазини, павільйони, кіоски тощо – розташовані на земельній ділянці площею 33785 кв.м., що належній Луцькій міській раді і передані в оренду ринку "Завокзальний", встановлювались та обладнувались за кошти самих приватних підприємців", – сказано в пояснювальній записці.

"Зараз ми маємо завершити, не знаю, яка буде наступна каденція, але зараз ми можемо забрати таку прокладку, як-от облспоживіспілка, щоб ці кошти йшли в бюджет", – сказав депутат Микола Федік.

За новими правилами, треба укладати договори суборенди земельних ділянок і отримувати плату тільки за оренду земельних ділянок на землях Луцької міської ради, а не за оренду торгових місць, які орендарем не створювались, кошти та матеріали на які ними не витрачались. Самі договори суборенди земельних ділянок обов'язково треба узгоджувати з Луцькою міською радою із приєднанням відповідних схем розташування таких ділянок.

За фактом нанесених збитків державному бюджету зобов'язати ДФС України здійснити перевірку господарської діяльності Волинської обласної спілки споживчих товариств. За результатам проведеної перевірки матеріали направлять до Генеральної прокуратури України.

Депутати підтримали проект рішення.

Нагадаємо, на попередній сесії депутати забрали землю у Волинської облспоживспілки під Старим ринком у Луцьку, теж надавши її в оренду КП "Луцькі ринки".

Надрукувати
мітки:
коментарів