Поділитись:

Експеримент: як у Луцьку купують наркотики в інтернеті (відео)

Субота, 28 квітня 2018, 14:00
Експеримент: як у Луцьку купують наркотики в інтернеті (відео)

У Луцьку розповсюджують рекламу наркотиків. Яскравими стікерами з переліком психотропних речовин обклеєні опори, ліхтарі, двері під'їздів.

Разом з правоохоронцями журналісти придбали наркотичні речовини буквально за годину, – про це йдеться в сюжеті Факти.ICTV.

Нагадаємо: у Луцьку поліція розпочала перевірку інформації щодо реклами наркотиків, які продають через інтернет-магазин.

Люди забили на сполох, коли діти почали приносити додому кольорові стікери із рекламою наркотичних засобів.

"Мої діти принесли, коли гуляли. Їх це зацікавило. А хіба це не може зацікавити підлітків, молодь? Наркотики – це не смішно. Коли є наркотики в житті, то вже немає життя самій людині, її родичам, близьким. Це просто жах", – розповіла лучанка Тетяна.

Купити психотропи пропонують на сайті, назва якого вказана великими літерами.

"Всього декілька "клацань", і обраний наркотик будуть чекати на покупця в обумовленому місці, – розповіла кореспондент Катерина Курбанова. – Тут є перелік психотропів з цінами. Все у вільному доступі, неприховано. Обрати потрібне можна дуже швидко".

Разом із правоохоронцями журналісти зробили замовлення. Гроші беруть через визначену платіжну систему. Оплатити товар потрібно за 45 хвилин. Після цього замовник отримує посилання на фото, де зображене місце закладки, а також адреса, де воно знаходиться. Зокрема замовлений журналістами товар – пакетик з білим порошком – сховали під парканом одразу біля школи.

Як розповів начальник управління протидії наркозлочинності ГУНП у Волинській області Володимир Костанюк, такі сайти, як правило, створюються не на території України, вони адмініструються з території інших держав.

Тим часом медики застерігають: ці наркотики – не іграшка, їх можуть виготовляти з небезпечних речовин, тож наслідки можуть бути трагічними, особливо для підлітків.

Зі слів завідувача відділення реабілітаційного центру нарко- та алкозалежних Дениса Поліщука, це новий формат наркотиків, китайська хімія, яка вбиває людину за півроку-рік.

"Це надзвичайно страшна хімія. Інгредієнтами є і білизна, хлорка, мийні засоби для туалетів. У процесі формування психіки діти, які вживають ці страшні речовини, дуже швидко себе гублять", – зазначив медик.

Червоні очі, надто розширені чи звужені зіниці, роздратованість, надмірна втома чи помітне схуднення – це ознаки того, що дитина підсіла на наркотики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗОЛОТІ ЧАСИ "БАРИГ": ЯК ПРАЦЮЄ РИНОК НАРКОТОРГІВЛІ НА ВОЛИНІ

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
22 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
09 квітня 2024
16:15