Поділитись:

Депутат Волиньради обматюкав журналістку, бо вона "не так написала"

Субота, 28 квітня 2018, 10:48

Депутат Волинської обласної ради облаяв журналістку за те, що вона написала матеріал не так, як йому було потрібно.

Про це у мережі Facebook написала журналістка видання "Перший" Еля Коротинська.

Зі слів Елі Коротинської, до нашої редакції "Першого" звернувся депутат Волинської обласної ради Олексій Панасюк з проханням висвітлити у ЗМІ судове засідання, де він був фігурантом. Зокрема депутат в апеляційному суді оскаржив рішення суду першої інстанції, яким його визнали винними у порушення ПДР та наклали штраф у розмірі 340 грн. Чоловік має намір висловити свою позицію щодо самого інциденту, яку не врахували в Луцькому міськрайонному суді.

"Одразу зауважу, що ніякої мови про гроші за написання матеріалу навіть не йшлося, і якихось "договорняків" з депутатом у нас не було", – зауважила журналістка.

Під час судового засідання Олексій Панасюк поводився доволі емоційно, хамив у бік опонента і, попри рішення суду щодо відсутності вини Бецка, називав саме його винним у скоєнні ДТП.

"І це при тому, що цей чоловік набагато старший за нього, певно годиться в батьки і має мабуть зо 40 років водійського стажу... Тим паче й суд констатував: він у скоєнні ДТП не винен", – зазначила Еля Коротинська.

Як зауважила журналістка, Олексій Панасюк вирішив, що заручився підтримкою мас-медіа, які мають написати статтю виключно на основі його свідчень та пояснень. Тож під час засідання періодично підморгував у її бік, а після відмови суду – наполягав проїхатись з ним на місце ДТП, аби показати, як насправді (на його думку) усе відбувалось.

Однак матеріалу для об'єктивного написання статті у Коротинської було вдосталь: запис пояснень обох учасників слухання, фото схеми ДТП.

"Отож, повернувшись до редакції, я описала всю суть справи, об'єктивно подала позиції усіх сторін, дібрала з мережі інтернет посилання на попередні публікації по цій темі і опублікувала матеріал", – розповіла журналістка.

Проте після виходу статті розлючений Олексій Панасюк зателефонував у редакцію "Першого" та почав у грубій та непристойній формі висловлювати претензії щодо матеріалу редактору видання Ірині Костюк, а журналістку назвав "тупою", "дурою", "ідіоткою" і навіть "конченою су*ою".

"Вочевидь, саме такий лексикон для депутата Волинської обласної ради Олексія Панасюка є найбільш прийнятним при спілкуванні з журналістами. За його словами, я написала зовсім не те, що було потрібно і як було насправді", – зазначила Еля Коротинська.

Почувши запис розмови, вона зателефонувала Олексію Панасюку, аби розставити усі крапки над "і". Та у відповідь почула хамство і зверхність. Депутат заявляв, що написали не те, що треба. На слова про об'єктивність Олексій Панасюк не зважав,продовжив хамити та кричати, після чого просто кинув телефон.

"Отож, НЕвельмиШАНОВНИЙ Олексій Панасюк. Кричіть у себе вдома на собаку, дружину чи тарганів у коморі. А там, де ви публічна особа, – дотримуйтесь хоч якоїсь етики, якщо ви про це колись чули. Ви – депутат обласної ради і така ваша поведінка – просто ГАНЕБНА. Я не зобов'язана вам нічим і танцювати "під вашу дудку" не буду, – написала Коротинська. – В першу чергу своїми словами ви особисто образили мене – як жінку, як матір двох дітей і лише в крайню чергу – як журналіста. Більше того – ваші звинувачення та претензії щодо матеріалу я сприймаю, як втручання у редакційну політику і мої думки поділяє керівництво видання "Перший" та вся редакція".

"Треба назавжди пояснити депутатам, чиновникам і посадовцям те, що ЖУРНАЛІСТИ – НЕ їхні СЕКРЕТУТКИ, НЕ РАБИ і НЕ наймані ПИСАРІ, які мають "танцювати під чиюсь дудку"... Олексій Панасюк, ваша поведінка ГАНЕБНА і недостойна чоловіка та депутата обласної ради. Ви плюнули у душу не лише особисто мені, а й усій редакції Перший", – резюмувала вона.

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 лютого 2024
22 лютого 2024
13 лютого 2024
11:18
25 січня 2024
25 грудня 2023
15 грудня 2023
11 грудня 2023
28 листопада 2023
18:13
26 листопада 2023
25 листопада 2023
14:33