Поділитись:

E-школа у Луцьку: як технології роблять навчання захопливим (фото, відео)

Вівторок, 06 лютого 2018, 16:28

Учні Луцької спеціалізованої школи № 1 відтепер зможуть навчатися, використовуючи сучасну інтерактивну панель – MultiBoard.

Подарунок для навчального закладу у вівторок, 6 лютого, передав засновник Громадянського Руху "СВІДОМІ", депутат Луцької міської ради Андрій Покровський.

MultiBoard – це інноваційний підхід до навчального процесу, який доповнює та розширює стандартний підхід у вивченні предметів, допомагає уяві якісніше засвоїти поданий вчителем матеріал. Вартість пристрою – 5 000 доларів.

Директор школи № 1 Андрій Киця каже, що панель дозволить зробити навчальний процес набагато якіснішим та захопливим для дітей.

"Завдяки MultiBoard школярі можуть бачити все те, що раніше могли лише прочитати у підручниках. Я сподіваюся, що ця корисна річ в майбутньому буде у кожній школі. Це дозволить називати нашу освіту – сучасної. Учні зможуть отримувати набагато якіснішу інформацію", – зазначив освітянин.

Пристрій оснащено стійким до ударів дисплеєм з вбудованим комп'ютером, в який інтегровано спеціальні навчальні програми для можливості вивчати складні механізми у 3-D проекції. Як зазначає співзасновник Громадянського Руху "СВІДОМІ" Павло Павлюк, це дозволяє учневі краще структурувати отриманні знання та використовувати їх згодом у повсякденному житті.

"Для дітей надважливо усе бачити на власні очі. Ця інтерактивна панель оснащена тач-дисплеєм, завдяки чому надзвичайно цікаво вивчати анатомію, фізику, історичні процеси. Ми хочемо, щоб школа № 1 стала майданчиком, де ми зможемо ознайомити усіх голів піклувальних рад та директорів навчальних закладів з технологією. Ми хочемо, щоб кожна школа мала таку інтерактивну панель", – підкреслив він.

Павло Павлюк додав, що Андрій Покровський та його помічники вже напрацювали проект рішення "Про внесення змін до Комплексної програми розвитку освіти міста на 2018-2020 роки", результатом якого буде виділення 3 мільйонів 705 тисяч гривень з міського бюджету для закупівлі мультибордів у всі школи Луцька.

"Андрій Володимирович (Андрій Покровський - "К") перший MultiBoard купив за власні кошти. Таким кроком він намагається дати старт позитивним змінам", – зауважив співзасвнок ГР "СВІДОМІ".

Присутня на події начальниця Управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко підтримала таку ініціативу та зазначила, що вона повністю підтримує оснащення шкіл новітніми технологіями і надіється на солідарність у цьому питанні від депутатів Луцькради.

Надрукувати
мітки:
коментарів