Поділитись:

"Самооборона Волині" про стрілянину в Луцьку: Вальчук – не самооборонівець і зброї йому не видавали

Вівторок, 08 березня 2016, 09:23

У громадському формуванні "Самооборона Волині" повідомили, що Віктор Вальчук, який вчинив стрілянину в Луцьку, не є членом організації, і що формування не видавало йому зброї.

"Є тільки зафіксований факт використання ним пневматичного пістолету системи Флобера, стан його алкогольного сп'яніння та конфлікт із шістьма особами чоловічої статі. Решта обставин з'ясовується", – повідомляють в заяві "Самооборони Волині", оприлюдненій виданням Волинське Агентство Розслідувань.

Нагадаємо, що днями в Луцьку відбувся інцидент із лучанином, громадським активістом та членом атестаційної комісії при Головному управлінні Національної поліції у Волинській області Віктором Вальчуком.

У громадському формуванні повідомляють, що ЗМІ розпочали різку критику Вальчука та не висвітлювати інформацію належним чином.

"Зокрема, телеканал "112" у своєму випуску новин від 6 березня 2016 року заявив, що Віктор Вальчук є членом "Самооборони Волині", із посиланням на прес-службу Управління поліції у Волинській області. Одразу хочемо роз'яснити, що Віктор Вальчук не є і не був членом Громадського формування "Самооборона Волині"".

Заява самого Вальчука, що йому, нібито ""Самооборона" видала пістолет" за словами представників організації теж не правдива.

Віктор Вальчук><span class=Віктор Вальчук

"Жоден із самооборонівців ні зброю, ні інші спецзасоби цій особі та будь-якій іншій людині не передавали", – повідомляють в "Самообороні Волині".

Взяття коментарів поліцією у Вальчука, коли той перебував у стані алкогольного сп'яніння в "Самообороні" називають "маніпулюванням громадською думкою та порушенням будь-яких етичних норм".

Представники організації стверджують, що Вальчук з родиною неодноразово отримував погрози, адже він брав участь в атестаційній комісії та долучався до прийняття рішень щодо звільнення багатьох одіозних волинських міліціонерів.

"Тому ситуація, яка з ним трапилася, може містити ознаки провокації з боку найманих осіб, які, ймовірно, очікували можливості нападу на Віктора Вальчука в найуразливіший момент, а саме його стан алкогольного сп'яніння".

Насамкінець самооборонівці висунули волинським правоохоронцям вимогу провести неупереджене розслідування, а також надати результати розбору побиття активістів Богдана Климчука та Сергія Чурікова.

Надрукувати
мітки:
коментарів