Поділитись:

Як директорка Фонду Олени Пінчук у Луцьку мотивувала студентів (фото)

Вівторок, 14 листопада 2017, 17:00

Сучасний кінозал у РЦ "Промінь" зібрав більше сотні студентів, які прийшли на відкриття Школи свідомого громадянина, що є проектом Громадянського руху "Свідомі". Старт першій школі дала Ольга Руднєва, директорка Фонду Олени Пінчук, яка для молодої луцької публіки провела відкриту лекцію на тему "Навчитися тому, чому не вчать в університеті".

Співорганізатор проекту та телеведуча Галина Падалко><span class=Співорганізатор проекту та телеведуча Галина Падалко

Співорганізатор проекту та телеведуча Галина Падалко на початку заходу розповіла присутнім про громадянський рух та представила натхненницю відомої соціальної реклами від "АНТИСНІД" Ольгу Руднєву.

Директорка Фонду Олени Пінчук Ольга Руднєва><span class=Директорка Фонду Олени Пінчук Ольга Руднєва

"Я 13 років працюю у Фонді "АНТИСНІД". Сьогодні я хочу, щоб ми поговорили про різні речі, до яких я сама дійшла, тому що я починала з роботи в бізнесі, потім я працювала на державу, я працювала в Міністерстві охорони здоров'я, це був найжахливіший рік у моєму житті. І після того я перейшла працювати в приватний фонд. Це було 13 років тому, ще ніхто не знав, що таке благодійність, приватні фонди", – коротко розказала про себе Руднєва та перейшла одразу до лекції.

Директорка відомого фонду пояснила, що вся система освіти побудована на принципі недопущення помилок. Тобто людина, яка помиляєтеся, отримує погані оцінки, їй говорять, що вона найгірша та стає вигнанцем.

"Але ви повинні навчитися робити помилки і не боятися їх, саме зараз, поки ви ще молоді, поки ваші помилки не так дорого вартують. Це найдешевші помилки у вашому житті, поки ви ще студенти, поки ваші помилки не вартують життя, вашої роботи", – підмітила Ольга Руднєва.

Ольга Руднєва запитувала у молоді про те, ким же вони хочуть стати><span class=Ольга Руднєва запитувала у молоді про те, ким же вони хочуть стати

Мотивуватися та почути про можливості прийшло чимало студентів><span class=Мотивуватися та почути про можливості прийшло чимало студентів

Також розповіла історію, яка мотивувала молодь ніколи не здаватися та впевнено йти своїм обраним шляхом. В Америці на ярмарці, де люди продавали свої кінопродукти, вона познайомилася із цікавим хлопцем, який продавав і свій фільм. Йому відмовило вже 15 компаній із 50-ти. Проте за 4 місяці цей хлопець продав свій фільм крутому дистриб'ютору, який у списку був на 49 місці. Тобто людина отримала 48 "ні", аби не здатися і отримати довгоочікуване "так".

"Не потрібно, аби всі на вашому шляху вам казали "так". Вам не потрібно, щоб вас брали на всі роботи, вам потрібно одне "так", але щоб воно було вашим", – мотивувала Руднєва.

Ще директорка надихала студентів робити більше добра, займатися волонтерством та раціонально використовувати ресурси. Аби довести те, що волонтерство набуває великих масштабів директорка Фонду Олени Пінчук поділилася власним досвідом, коли в Нью-Йорку хотіла погодувати бездомних людей. Проте, коли звернулася у відповідну організацію, їй запропоновували зробити це через 2 місяці, адже аби погодувати бомжів у місті, черга розписана саме на такий термін вперед.

Також Ольга Руднєва відповіла на головне питання лекції: "Чому ж варто вчитися в університеті?".

"В університет потрібно йти, щоб навчитися там тому, чому в університеті не вчать", – філософсько відповіла Руднєва.

Співзасновники Громадянського руху Співзасновники Громадянського руху "Свідомі" Тарас Шкітер, Павло Павлюк та ведуча Галина Падалко

На першу лекцію школи завітали й співзасновники Громадянського руху "Свідомі" Тарас Шкітер, Павло Павлюк та інші члени ГР.

"Ми започаткували проект "Школа свідомого громадянина", аби допомогти молоді реалізуватися, розвиватися різносторонньо і знаходити свій шлях. Відомо, що багато випускників не працює за спеціальністю, саме тому ці лекції допоможуть молоді знайти себе. Дякуємо, що директорка Фонду Олени Пінчук Ольга Руднєва відгукнулася на запрошення", – розповів про школу співзасновник ГР "Свідомі" та телеведучий Тарас Шкітер.

Співзасновник Громадянського руху Співзасновник Громадянського руху "Свідомі" та телеведучий Тарас Шкітер

Своєю чергою директор РЦ "Промінь" Дмитро Грелюк зауважив, що такі заходи потрібні луцьким студентам і заклад їх охоче підтримує.

"РЦ "Промінь" в будь-яких проявах підтримує соціальні проекти, які спрямовані на культурний розвиток молоді. Ми завжди відкриті до таких подій і готові цьому сприяти", - зауважив Грелюк.

Студенти мали мали змогу поставити директорці фонду свої запитання><span class=Студенти мали мали змогу поставити директорці фонду свої запитання

По закінченню лекції Ольга Руднєва розіграла серед молоді 4 квитки на кіносеанси у РЦ та сфотографувалася із молодими, свідомими і вмотивованими луцькими студентами.

Надрукувати
мітки:
коментарів