Поділитись:

Очільника Луцької "Батьківщини" виключили з партії

Понеділок, 08 лютого 2016, 16:33
Очільника Луцької

Очільника Луцької
Автор фото:Руслан Пилипчук

Президія Політичної ради "Батьківщина" ухвалила рішення виключити з партії очільника Луцької міської партійної організації Сергія Григоренка "за дії (висловлювання), що завдають шкоди авторитету партії".

"Згідно з рішенням і пунктами 3.10, 3.11 Статуту партії, Григоренко Сергій Анатолійович після виключення з партії автоматично припиняє членство в усіх статутних органах партії, до складу яких його було обрано, та звільняється з усіх займаних посад, на які він обирався (призначався) рішенням статутних органів", – йдеться в рішенні Президії Політради партії.

"Партія "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" вкотре заявляє про неприпустимість будь-яких проявів розпалювання міжнаціональної ворожнечі та антисемітизму в Україні", – повідомляють у Президії Політичної ради "Батьківщина".

Очільника Луцької

Нагадаємо, за інформацією місцевих ЗМІ, Сергій Григоренко під час засідання виконкому порівняв роботу луцьких барів із колишніми шинками. Мовляв, "у Луцьку є чимало закладів, де вночі продають алкоголь ‒ так званих "розливайок", що виконують роль "новітніх жидів" ‒ власників шинків, які в минулому споювали українців".

Пізніше депутат вибачився за свою фразу. "Мій вислів, можливо, був сприйнятий, як образа представників єврейської громади, яка внесла великий внесок у розвиток Української держави, волинської землі. Тому прошу вибачення, якщо я когось образив, або мої слова були сприйняті як некоректні. Вважаю, що в подальшому, як державний службовець, маю утримуватися від подібних висловів і заяв", – сказав заступник міського голови Сергій Григоренко.

Проте депутат Луцької міської ради Ігор Поліщук написав заяву в СБУ: "Щойно я подав заяву в управління СБУ у Волинській області та ГУ Національної поліції у Волинській області з приводу антисемітських заяв Григоренка, які він дозволив собі висловити на офіційному засіданні органу місцевого самоврядування. Вважаю, що в його діях є склад злочину, що передбачений чатиною 1 статті 161 КК України, а саме – розпалювання національної ворожнечі та приниження національної честі та гідності".

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 травня 2019
13 квітня 2019
23 березня 2019
18 лютого 2019
18 листопада 2018
09:00
28 вересня 2016
11 вересня 2016
09 вересня 2016
20 липня 2016
12 липня 2016