Поділитись:

Перевізник прокоментував аварію за участю маршрутки № 9

Понеділок, 12 червня 2017, 12:03
Перевізник прокоментував аварію за участю маршрутки № 9

Директор ПАТ "АТП 10 701" Сергій Дьомін сказав, що однією із версій причини ДТП, є джип, що виїхав назустріч маршрутці. Але ця версія поки остаточно не підтверджена.

Начальник управління транспорту та зв'язку Анатолій Миронюк розповів ІА "Конкурент", що транспортний засіб № 9, який учора, 11 червня, втрапив у ДТП, належить до автопарку ПАТ "АТП 10701".

Зі слів Анатолія Миронюка, цьогоріч маршрутки цього перевізника раніше не потрапляли в ДТП. Наразі ж інформації щодо цієї дорожньо-транспортної пригоди є мало і працюють слідчі. Втім на засідання конкурсного комітету на визначення переможців щодо перевезення пасажирів інформацію з ДТП того чи іншого перевізника завжди беруть до уваги та розглядають.

Директор ПАТ "АТП 10701" Сергій Дьомін розповів, що є інформація, яка надійшла слідчому, котрий працює над цією справою, про те, що один зі свідків бачив, як назустріч водієві маршрутки № 9 виїхав джип, а тому водій змушений був повернути праворуч.

"Але чи воно дійсно так було – цього вам остаточно поки що ніхто не скаже. Тобто остаточного варіанту немає", – додав Сергій Дьомін.

На запитання, що буде з водієм, Сергій Дьомін відповів, що підприємство буде ухвалювати щодо нього рішення за результатами розслідування. Оскільки зараз головним є життя та здоров'я цього водія.

"По-перше, дай Боже йому здоров'я спочатку, бо він в реанімації лежить, і досить тяжкий стан у нього, а потім за результатами розслідування вже будемо дивитися. Бо ще ж невідомо, чи своїми діями він врятував людей від гіршого, чи навпаки завдав їм такої шкоди. Як будуть остаточні результати слідства, тоді будемо ухвалювати остаточне рішення", – сказав директор.

Зі слів перевізника, водій маршрутки № 9 – хороший працівник. Він 1994 року народження. Щодо його роботи до цього часу нарікань жодних не було. Що ж до відшкодувань витрат на лікування пасажирів, то перевізник зазначив, що є визначений механізм у державі, і оскільки ця маршрутка була застрахована, то всі витрати на лікування виплачує страхова компанія.

Також директор погодився прокоментувати і технічний стан транспортного засобу.

"У нас чітко визначено, що всі автобуси проходять вчасно техогляд, жодних затримок немає. Машини технічно справні, і жодних порушень щодо їх випуску на маршрут не було. Звісна річ, у тому, що так трапилось, є і дії водія, але чи вони були спричинені якимось фактором зовнішнім, що він був змушений це робити, або ж якісь інші обставини, поки що ми сказати однозначно не можемо", – зауважив Сергій Дьомін.

Він сказав, що автобус був технічно справний. Втім зараз він є опечатаний слідчим, і щось конкретне можна буде сказати про його стан уже після того, як його огляне експерт. Сьогодні ж на маршрут вийшов автобус, який був у резерві підприємства.

Як стало відомо ІА "Конкурент", у поліції розглядають версію про те, що молодий водій маршрутки № 9 не справився із керуванням, відтак транспортний засіб злетів з дороги та в'їхав в електричний стовп.

Читайте також:

Надрукувати
мітки:
коментарів