Поділитись:

Е-квиток в луцьких тролейбусах: затримка за міськрадою

Середа, 07 червня 2017, 12:36

У Луцькому підприємстві електротранспорту заявили про готовність до запуску Системи автоматизованого обліку пасажирів (АСОП). Проте Луцька міська рада відмовилась розрахуватись з ТОВ "Системний зв'язок" за обладнання та виконані роботи та підписати пакет документів, які необхідні для "життя" електронного квитка у міському електротранспорті.

Про це повідомляється на сайті ЛПЕ.

Як зазначається, 31 травня були закінчені усі роботи тестового режиму автоматизації (АСОП), все готове до повного запуску системи в дію. Залишилось єдине – проведення міською радою повного розрахунку з ТОВ "Системний зв'язок" за обладнання та виконані роботи та підписання пакету документів, які необхідні для "життя" електронного квитка у міському електротранспорті. Загальна сума договору, передбачена на виконання робіт з технічного переоснащення системи диспетчерського контролю, сповіщення пасажирів та оплати проїзду та супровідні роботи, становить 3 122 440,00грн. Фактично оплачено 936 732,00 грн; авансом виконано робіт та надано необхідного технічного оснащення на суму 2 185 708,00 грн.

"На сесії ж Луцької міської ради, яка відбулась того ж 31 травня, в.о. очільника міста Ігор Поліщук оголосив, що програма АСОП фінансуватись не буде, а валідатори буде встановлювати інше підприємство. Харківське. На жаль, за час реалізації тестового режиму програми АСОП жодних листів-попереджень, рішень про зупинення проект АСОП чи якихось істотних зауважень щодо реалізації тестового режиму на КП "ЛПЕ" не надходило", – йдеться у повідомленні.

"За період тестового режиму ніхто із керівництва міської ради не з'явився та не виявив бажання вникнути на практиці в такий важливий та складний проект, як автоматизація обліку. Для ЗМІ, проте, було зроблено купу "об'єктивних висновків" починаючи з незаконності тендерних закупівель, закінчуючи недієвістю системи. Не можемо визначити, із яких саме кабінетів мерії все це було "видно". Не можемо розцінити усі ці дії інакше, як спланований саботаж прозорого обліку коштів!" – зазначається у дописі.

Представники ЛПЕ звертають увагу на перелік робіт, які виконано КП на етапі тестового впровадження програми АСОП:

1. Завершено тестування програмного забезпечення:
- завантаження даних з валідаторів;
- формування звітності;
- налаштування тарифів та вигляду квитків;
- фіксація пільгового проїзду;
- перевірка достовірності даних.

2. Перевірка роботи Системи Управління громадським транспортом:
- занесення даних про маршрути;
- відображення пройдених маршрутів;
- формування звітності;
- відображення даних на порталі http://lpeonline.com.ua/;
- мобільні додатки.

3. Перевірка роботи системи сповіщення пасажирів:
- занесення даних про зупинки;
- керування контентом (ефіром);
- відображення текстової інформації (біжучі стрічки);
- тестування автоматизованого оголошення зупинок.

Для забезпечення та підтримання діяльності цих процесів було встановлено 60 GPS-трекерів, налаштовано 50 моніторів, виготовлені електронні квитки. Проведено ряд пуско-налагоджувальних робіт.

"Ми завершили тестовий режим. Місто фактично понесло витрати на початок проектних робіт. Сьогодні, маючи готову дієву систему обліку, все необхідне для цього обладнання, зупиняємо процес запровадження АСОП умісті Луцьку... Просимо вибачення за те, що відображення руху тролейбусів буде зупинено, електронний облік буде зупинено, видачу квитків з валідаторів буде зупинено, система сповіщення буде зупинено.

Ваші претензії та пропозиції просимо надсилати на адресу Луцької міської ради як гаранта фінансових зобов'язань виконання Програми розвитку міського електротранспорту", – йдеться у повідомленні.

Надрукувати
мітки:
коментарів