Поділитись:

Виконком не підтримав підвищення тарифів на проїзд у луцьких маршрутках

Вівторок, 07 березня 2017, 15:34
Виконком не підтримав підвищення тарифів на проїзд у луцьких маршрутках

Виконком не підтримав підвищення тарифу на проїзд в транспорті з 15 березня.

До Луцькради звернулись перевізники з проханням переглянути тарифи на проїзд. Про це сказав начальник департаменту економічної політики Олександр Озінович 7 березня під час засідання міськвиконкому.

"Розрахунок тарифів здійснюється відповідно до кількості перевезених пасажирів, і в діючому тарифі три гривні пораховані витрати на паливо розраховані за ціною 17 гривень за літр дизпалива. Витрати на техогляд розраховано відповідно до діючих нормативів витрат". – сказав Олександр Озінович.

Він додав, що середньорозрахунковий плановий тариф на сьогодні – 3 гривні 87 копійок. Розрахунок розглянув антимонопольний комітет, який дав на нього погодження.

"Пропонується погодити та встановити граничний з 15 березня - 4 гривні", - сказав Олександр Озінович.

Підняття тарифів є передчасним, бо ніхто не рахував собівартість тарифів. Перевізники подали мінімум на третину нижчий від фактичного пасажиропотік. По паливу - ті документи які лягли в основу ціни – це не документи, а фількіна грамота", - сказав депутат Андрій Козюра

Заступник міського голови Сергій Григоренко сказав, що дослідження проводились за його дорученням і максимально відображають, те що дійсно тариф є 3, 87 гривень.За його словами нарікання з боку громадськості до перевізників є справедливі. Однак по своєму мають рацію і перевізники.

"Давайте не поспішати! Не можна іти на шантаж перевізників", - сказав депутат Павло Данильчук. Він попросив виконком не голосувати, а послухати людей на громадський слуханнях, які відбудуться у п'ятницю, 10 березня.

Директор ТзОВ "Санрайз" Юрій Девіцький сказав, що питання щодо підняття тарифів перевізники піднімали ще з вересня, минулого року.

"Некоректно було проведено обстеження пасажиропотоку, бо воно має проводитись протягом року, враховуючи вихідні та святкові дні", - сказав Юрій Девіцький.

Він сказав, що розрахунки обгрунтовані і їх треба підтримати.

Перший заступник Луцького мського голови Тарас Яковлев, що рішення вступає з відстрочкою враховуючи, що мають ще бути громадські слухання.

Втім рішення про підвищення тарифів не прийнято.

Надрукувати
мітки:
коментарів