Поділитись:

У луцьких школах хочуть скасувати навчання в суботу

Четвер, 08 вересня 2016, 21:09
У луцьких школах хочуть скасувати навчання в суботу

У Луцьку шкільні адміністрації хочуть зобов'язати переглянути необхідність навчання учнів у суботу.

Про це сказано у петиції Вероніки Федосової на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

Публікуємо звернення без змін:

"Керуючись здоровим глуздом та маючи на меті отримувати у школі знання, а не підривати емоційне та фізичне здоров'я дітей:

1. Перенавантаженність луцьких шкіл – проблема міської ради, а не дітей. Тому що при таких темпах житлового будівництва необхідно оперативно відкривати нові школи, а не ущільнювати існуючі та проводити навчання у дві зміни.

2. Переважна більшість батьків мають п'ятиденний робочий тиждень.

3. Переважна більшість батьків навіть при п'ятиденному робочому тижні мають початок робочого дня о 9 годині.

4. Діти ходять у школу в першу чергу для отримання знань, і це можливо лише при нормальному фізичному і емоційному стані дитини. Разом з тим втома після п'яти днів навчання і ранній підйом ще й у суботу ніяким чином не сприяє навчальному процесу.

5. Неповага до прав дітей та неврахування їхніх потреб з боку дорослих породжує неприязнь та відразу до навчального процесу взагалі.

6. Перевтома та негативні емоції дітей обов"язково будуть мати наслідком підвищення кількості і частоти захворювань у дітей та пропуску уроків.

7. Також не варто сподіватись, що ті дисципліни, уроки з яких починаються о 8 годині ранку в суботу, засвояться школярами, так як діти реально ще не прокинулись або й запізнюються на такий перший урок.

8. Варто очікувати, що свідомі у свої любові та турботі про дітей батьки самі будуть шукати вихід допомогти своїм дітям та багато дітей просто будуть відсутні по суботах у школі", – написала лучанка у петиції.

До кінця збору підписів залишилося Станом на 8 вересня петицію підписали 25 осіб з 300 необхідних.

Підписати петицію можна за посиланням.

Надрукувати
мітки:
коментарів