Поділитись:

На трасі "Луцьк-Львів" вантажівки навмисне оминають ваговий контроль

Вівторок, 09 серпня 2016, 11:08

Пункт вагового контролю великогабаритного транспорту, що встановили на відремонтованій трасі Луцьк-Радехів-Львів, водії об'їджають через сусідні села. Таким чином далекобійники намагаються уникнути відповідальності й на інших п'яти інших пунктах ваговому контролю.

Про це говорили 8 серпня під час прес-конференція Головного управління Національної поліції у Волинській області щодо аварійності та стану дотримання правил дорожнього руху на автошляхах краю, – пише ІА Волинські Новини.

Нагадаємо, на початку серпня в селі Гірка-Полонка встановили ваговий контроль вантажівок. Проте водії й надалі, ігноруючи протипоказання, їздять трасою перевантаженими авто, які можуть знищити щойно відремонтовану автотрасу Луцьк-Львів, що обійшлася області майже у півмільярда гривень.

Окрім того, на Волині перевантажені фури вже наштрафували на 22 тисячі євро.

Загалом в області поліція встановила шість пунктів контролю за вагою вантажівок: на трасі Устилуг – Рівне, дорога Луцьк – Маневичі, Доманове – Ратно, Устилуг – Рівне і Луцьк-Львів.

Зі слів начальника Управління Укртрансбезпеки у Волинській області Володимира Степанова, наразі фінансова санкція за кожне порушення норм ваги складає 1700 гривень. Таких фінансових санкцій склали уже на 64 260 гривень.

Чиновник каже, що везти вантаж більше допустимої ваги можна, але для цього необхідно взяти дозвіл, який видає поліця. Володимир Степанов запевнив, що у поліцейських є затверджена схема донарахувань на перевантаження, які залежать від дальності перевезення та від надлишкової маси вантажу. Якщо такого дозволу немає, а на зважуванні виявився "перевіс" - інспектори мають право на місці здійснити донарахування, але вже враховуючи штраф в 1700 гривень. Таких донарахувань уже здійснили на суму понад 22 тисячі євро (кошти нараховують в європейській валюті, оскільки велика частина перевізників, що курсують волинськими дорогами нерезиденти, - ред.).

В області діє одна вага, вона є пересувною, за нею закріплений автомобіль, причіп та генератор установки. Працює вага в світловий день з 7 ранку до 21 години вечора. Весь комплект системи зважування у свій час обійшовся державі в один мільйон гривень.

Згідно з статистикою Управління Укртрансбезпеки, із зважених 1400 транспортних засобів перевантаження виявили у 75-ти вантажівок, а це лише 5 % від загальної кількості. "Здавалося б не так і багато, але насправді водії добре вивчили місця проведення контролю за вагою, тому їдуть в основному ті, які точно знають, що у них норма. Решта або припиняють рух до закінчення часу роботи інспекції, або об'їжджають окружними дорогами через села. Так, наприклад, на дорозі Луцьк-Львів місце зважування об'їжджають через села Лаврів та Оздів", – розповів Володимир Степанов.

Надрукувати
мітки:
коментарів