Поділитись:

Міністр закордонних справ розповів про ДРУГа на кордоні

Четвер, 25 травня 2017, 12:00

В Україні створюють ресурс, який дозволить відстежити місцезнаходження українців, які виїхали до ЄС після запровадження безвізу.

Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін на нараді під головуванням Президента Петра Порошенка у Волинській ОДА 24 травня.

Цей ресурс передбачає добровільну реєстрацію українських громадян, які перетинають український кордон, щоб забезпечити захист їхніх прав. Його умовна назва – ДРУГ.

Міністр зауважив, що програму розробляють спільно з французами і планують запустити до кінця червня 2017 року. Реєстрацію можна буде здійснювати за допомогою веб-сайтів та мобільних додатків.

"Цей світ є небезпечний. В ньому, на жаль, не тільки повені і землетруси. В ньому є ще й теракти. Тому допоможіть нам допомогти всім українцям. Реєструйтеся таким чином, щоб ми мали розуміння, хто і де знаходиться", – зазначив Павло Клімкін.

Крім того, одразу після запровадження безвізового режиму планують здійснювати моніторинг перетину кордону із залученням консульств та гарячих ліній.

Нагадаємо: в рамках робочої поїздки 24 травня на Волині перебував Петро Порошенко.

Під час візиту Президент відвідав митний пункт пропуску "Ягодин", насіннєвий завод ТОВ "П'ятидні" у Володимир-Волинському районі. Після цього він провів нараду у Волинській ОДА щодо створення належних умов функціонування безвізового режиму з ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: VIP-ПЕРСОНИ, ГВИНТОКРИЛИ ТА НОВИЙ ЗАВОД: РЕПОРТАЖ ВІЗИТУ ПОРОШЕНКА НА ВОЛИНЬ (ФОТО)

Надрукувати
мітки:
коментарів