Поділитись:

Сировини накопичилося більше, ніж може переробити завод, – заступник Гунчика про "Ветсанзавод" у Ковелі

П'ятниця, 21 квітня 2017, 22:25

На ковельському державному заводі кормових додатків "Ветсанзавод", що є філією ДП "Укрветсанзавод", майже два місяці не проводилася переробка відходів тваринного походження, куди продовжували звозити та складати рештки просто неба. Як наслідок, накопичено близько трьох тисяч тон сировини, що негативно впливає на життя та здоров'я жителів району та Волині вцілому.

Про це стало відомо в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" на телеканалі "Нова Волинь" у п'ятницю, 21 квітня.

Як розповів заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Кошарук, ситуація загрожує волинянам тим, що тваринні відходи забруднюють воду та ґрунти навколо, однак, на його думку, катастрофічної загрози для жителів міста та району немає.

"Сьогодні лунають заяви, що там є зараження інфекцією або африканська чума свиней... То я радив би акуратно до цього відноситися. Проводилися забори сировини, яка там є, води, і це робиться регулярно. Хочу наголосити, що інфекцій та чуми дана сировина не має. Якщо хтось вважає інакше, то має надати докази. Так, дійсно сировини накопичилося більше, ніж її могла переробляти волинська філія "Укрветсанзаводу". Воно загрожує в той спосіб, що лежить на відкритих ділянках, раніше сходив сніг, йдуть дощі, а процес гниття перевищив допустимі норми речовин у ґрунтах та воді. Відповідно, це стало підставою для аналізу, який вказав, що в криницях вода є з більшими допустимими нормами нітратів та інших", – зауважив він.

Додамо, що Ковельський ветсанзавод є філією Державного підприємства "Укрветсанзавод", яке підпорядковане Державній ветеринарній та фітосанітарній службі Міністерства аграрної політики та продовольства України. Основним видом діяльності підприємства є утилізація трупів загиблих тварин з подальшим випуском товарної продукції.

Із зібраної сировини "Укрветсанзавод" виготовляє кісткове та м'ясо-кісткове борошно, технічний жир, компост та органічні добрива.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "80 % РЕШТКІВ ТВАРИН ІЗ ЗАВОДІВ МАРТИНЯКА", – ІГОР ГУЗЬ ПРО КОВЕЛЬСЬКИЙ "ВЕТСАНЗАВОД"

Надрукувати
мітки:
коментарів