Поділитись:

"Бюджетна" комісія погодила нові правила для забудовників Луцька

Четвер, 20 квітня 2017, 15:26

Проект "Положення про порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструтури міста", який був запропонований депутатом Андрієм Покровським, вже пройшов усю регуляторну процедуру і буде винесений на найближчу сесію Луцькради.

Проект пройшов всю регуляторну процедуру. За цей час провели кілька консультацій, його пропрацювали практично всі структурні підрозділи, задіяні в розвитку економіки і будівництва Луцька, а також до обговорення долучалися депутати міської ради. Про це сказав начальник департаменту економічної політики Олександр Озінович 20 квітня під час засідання "бюджетної" комісії.

Начальник департаменту економічної політики Олександр Озінович ><span class=Начальник департаменту економічної політики Олександр Озінович

Зі слів Олександра Озіновича, розмір внеску підприємців у розвиток інфраструктури міста (пайової участі) буде встановлено так: 3 % - від забудовників, які будуть житло;. 3 % – від тих, хто будує промислові об'єкти, паркінги, гаражі; 10 % – від тих, хто будує об'єкти, призначені як резервуари для нафти, нафтопродуктів, газу; 5 % – інші об'єкти комерційної нерухомості.

Крім того, з коштів, які надходитимуть до бюджету від сплати пайової участі, 50 % спрямовуватимуть на програму співфінансування житла для учасників АТО.

Олександр Озінович також пояснив, що на сьогодні кошторисна вартість будівництва визначалась до тієї кошторисної вартості, яку подавав забудовкник. Часто було так, що недобросовісні забудовники могли й занизити кошторисну вартість, щоб заплатити менше. У зв'язку з цим проектом пропонується не відштовхуватись від кошторисної вартості поданої забудовником, а від затвердженої Мінрегіонбудом опосередкованої вартості будівництва житла для Волинської області. Нині вона становить 9 200 за один квадратний метр.

Андрій Покровський пояснив, що ініціював це рішення щоб поставити всіх у рівні умови і щоб всі забудовники прив'язувалися до тієї вартості квадратного метра, яка зафіксована у Мінрегіонбуді.

Зі слів ініціатора прокту Андрія Покровського, його впровадження сприятиме здоровій конкуренції><span class=Зі слів ініціатора прокту Андрія Покровського, його впровадження сприятиме здоровій конкуренції

"Всі питали чи це призведе до збільшення вартості квартир. Ні це не призведе до збільшення вартості квартир, бо в нас буде така конкуренція, що забудовник буде "тримати удар". І до речі ця конкуренція стимулюватиме до покращення якості житла. Моя ініціатива спрямована на спрощення механізмів та уникнення муніпуляцій", - сказав Андрій Покровський.

Обранець громади також додав, що першою умовою цього проекту зі збільшення розміру пайової участі є наповнення Програми співфінансування купівлі житла учасникам АТО (50 % на 50 %).

Депутат Олександр Кравченко запропонував внести зміни, щоб 10 % пайової участі сплачували за будівництво ресторанів чи офісів.

На думку Олександра Кравченко, деякі правки до проекту слід внести><span class=На думку Олександра Кравченко, деякі правки до проекту слід внести

Втім депутат Сергій Була сказав, що варто ставити задачу, щоб місто розвивалось, а будівництво офісів та ресторанів – це розвиток інфраструктури міста і створення нових робочих місць. Тому він попросив підтримати рішення, ініційоване Андрієм Покровським, в такому вигляді як є щоб воно швидше пішло в дію і швидше відбулось наповнення бюджету.

Депутати "бюджетної" комісії підтримали проект.

Члени Члени "бюджетної" комісії підтримали проект рішення

Депутат Борис Смаль відзначив якісну і зрозумілу презентацію><span class=Депутат Борис Смаль відзначив якісну і зрозумілу презентацію

Надрукувати
мітки:
коментарів