Поділитись:

У місті вже не так смердить, – спецкомісія Луцькради

П'ятниця, 12 липня 2019, 15:50
У місті вже не так смердить, – спецкомісія Луцькради

За останню добу інтенсивність неприємного запаху зменшилася.

Про це заявили в результаті чергового засідання тимчасової міжвідомчої комісії з подолання негативної екологічної ситуації у місті, – інформує Луцька міська рада. 

Начальник відділу екології Оксана Тарабанюк розповіла що за добу до групи оперативного реагування “15-80” надійшло два звернення з мікрорайону Вересневе та 5 звернень з району вул. Львівської. Нових фактів зливу забруднених рідин на поля фільтрації впродовж доби не зафіксовано, інтенсивність неприємного запаху значно зменшилася. На полях фільтрації постійно спостерігається здійснення заходів із знезараження відстійників хлорвмісною речовиною. А жителі почали скаржитися на присутність у повітрі хлорного запаху.

Дослідження повітря у Луцьку показало перевищення гранично-допустимої концентрації за аміаком, сірководнем, оцтовою кислотою. Однак начальник управління охорони здоров’я Микола Якимчук розповів, що повідомлень про отруєння з лікувально-профілактичних закладів не надходило. 

Заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Анатолій Свірський запевнив, що встановлені концентрації забруднюючих речовин не є підставою для оголошення надзвичайної ситуації. Для середньодобової концентрації перевищення має становити від 20 до 29 разів, для разової – понад 50 разів.

Заступник головного інженера КП “Луцькводоканал” Юрій Вега повідомив, що на міських КНС протягом доби зливу сторонніх рідин не зафіксовано, обладнання працює у штатному режимі.  Крім того, із його слів, 11 липня проведено лабораторне дослідження якості атмосферного повітря на межі санітарно-захисної зони каналізаційно-очисних споруд у с.Липляни та на міських КНС за вибором. Протокол дослідження повітря навколо каналізаційно-насосних станцій засвідчив – перевищень допустимих концентрацій не зафіксовано.

На наступну нараду хочуть запросити представників ТОВ “БІО-ПЕК”, голову Луцької райдержадміністрації Тараса Яковлева, представника Волинського обласного центру з гідрометеорології, ПП “Волиньхімконтроль”. Також зроблять повторне дослідження стану атмосферного повітря у м. Луцьку з районів, де найбільше поширюється сморід (Львівська, ЛПЗ, Вересневе). 

У місті вже не так смердить, – спецкомісія Луцькради

У місті вже не так смердить, – спецкомісія Луцькради

У місті вже не так смердить, – спецкомісія Луцькради

У місті вже не так смердить, – спецкомісія Луцькради

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рівень аміаку в Луцьку зашкалює: як рятуватися

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ ПРО Сморід у Луцьку

Надрукувати
мітки:
коментарів