Поділитись:

Активіст, який п'яний стріляв у Луцьку, продовжив «святкування» в «Опері». ВІДЕО

Четвер, 24 березня 2016, 11:22
Активіст, який п'яний стріляв у Луцьку, продовжив «святкування» в «Опері». ВІДЕО

Члену атестаційної комісії, який, будучи в нетверезому стані, влаштував у Луцьку стрілянину, досі не оголосили про підозру. Разом із тим, чоловік тієї ж ночі поїхав відпочивати у нічний клуб "Опера", звідки його "виставили" за агресивну поведінку.

Про це повідомляє ІА Волинські Новини.

Нагадаємо, ввечері 5 березня представник Центральної атестаційної комісії Віктор Вальчук, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, стріляв з пневматичного пістолета біля супермаркету "Вопак" на Київському майдані. Як з'ясувалося, Вальчук відкрив вогонь у бік трьох чоловіків, які чекали друга. Уникнути куль їм вдалося.

Як зазначили правоохоронці, постріли в людей здійснювалися з відстані 2,5 метра. "Від мешканця Луцька на лінію 102 надійшло повідомлення, що невідома особа вчинила хуліганські дії, а саме – з пістолета на відстані 2,5 метра здійснювала постріли в нього та його товаришів", – прокоментував заступник начальника Луцького відділу поліції у Волинській області Олександр Карпук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ПОДУМАВ, ЩО ЗАГРОЖУЄ НЕБЕЗПЕКА", – ЛУЦЬКА ПОЛІЦІЯ РОЗСЛІДУЄ ІНЦИДЕНТ ЗІ СТРІЛЯНИНОЮ

Досудовим слідством встановлено, що ця особі – представник однієї з атестаційних комісій, що проводила атестацію працівників поліції. Його затримали, відвезли у наркодиспансер. Після обстеження з'ясувалося, що вміст алкоголю в його крові становить 1,66 проміле.

Активіст, який п'яний стріляв у Луцьку, продовжив «святкування» в «Опері». ВІДЕО

Підозрюваний – без підозри

Після інциденту зі стрільбою на Київському майдані правоохоронці порушили кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 "Хуліганство". Разом з тим, з достовірних джерел в правоохоронних органах виданню стало відомо, що за три тижні Вальчуку досі не оголосили про підозру. Погодження про оголошення підозри вже отримала прокуратура, проте відомство затягує та, вочевидь, поступово "заминає" справу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "САМООБОРОНА ВОЛИНІ" ПРО СТРІЛЯНИНУ В ЛУЦЬКУ: ВАЛЬЧУК – НЕ САМООБОРОНІВЕЦЬ І ЗБРОЇ ЙОМУ НЕ ВИДАВАЛИ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ІНЦИДЕНТ ЗІ СТРІЛЯНИНОЮ В ЛУЦЬКУ МОГЛИ "ЗРЕЖИСУВАТИ", – АКТИВІСТ

Разом з тим, правоохоронці не порушили проти Вальчука кримінальну справу за статтею 263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами". Хоча чоловік стріляв по людях у громадському місті, будучи напідпитку, з револьвера під набій Флобера. Джерела в правоохоронних органах на умовах анонімності повідомили, що експерти встановили, мовляв, для порушення провадження в патронах недостатньо пороху.

"Продовження банкету"

Як стало відомо виданню, на цьому пригоди Віктора Вальчука у вечір 5 березня не закінчились. Після допиту у міськвідділку чоловіка відпустили, і той, вочевидь, вирішив "відсвяткувати" вечірній інцидент.

Повідомлення про стрільбу на Київському майдані правоохоронці отримали 5 березня о 21:05, а вже о 1:00 Вальчук був у нічному клубі. Зі слів адміністратора закладу та інших свідків, п'яний чоловік поводив себе неадекватно, чіплявся до дівчат, які відпочивали у закладі. Адміністратор звернувся до охорони з проханням заспокоїти гостя.

Охоронець, своєю чергою, помітив, як той хапає дівчат за руки, чіпляється до них та не реагує на зауваження. Згодом Вальчук сів на сцену, після чого охоронець зробив йому зауваження та пояснив, що робити це заборонено. Проте Вальчук не зреагував та почав зухвало себе поводити. Зрештою, чоловіка вивели в коридор, де пояснили, що продовжувати відпочинок в клубі він не може, так як знаходиться в стані сильного алкогольного сп'яніння. У відповідь на що Вальчук лише раз за разом питав "чому?", а насамкінець назвав охоронця дебілом, почав розмахувати руками і шарпонув працівника клубу за одяг.

Після безуспішної спроби повернутись у клуб, Вальчук вирішив заручитись допомогою поліції – зателефонував на лінію "102" та повідомив, що його не пускають на дискотеку. Охоронці запропонували Вальчуку дочекатись приїзду правоохоронців внизу, але у відповідь чоловік почав махати руками та викрикувати образи. Відтак, чоловіка силоміць скрутили та спустили ліфтом у хол. Цей момент зафіксувала одна з камер відеоспостереження закладу.

Активіст, який п'яний стріляв у Луцьку, продовжив «святкування» в «Опері». ВІДЕО

Надрукувати
мітки:
коментарів