Поділитись:

Мільйонер надіслав 70 мільйонів доларів незнайомій людині: як це сталося

Четвер, 09 травня 2024, 00:47
Мільйонер надіслав 70 мільйонів доларів незнайомій людині: як це сталося

Торговець криптовалютою втратив майже 70 мільйонів доларів через шахрайство.

Про це повідомляє Business Insider, – передає ТСН

Зловмисники створили підроблений обліковий запис криптографічної адреси своєї жертви в Інтернеті. Потім вони використали його для надсилання невеликої суми валюти в надії, що пізніше жертва випадково надішле гроші на фальшиву адресу.

Оскільки блокчейн є загальнодоступним, шахраям легко знайти криптографічні адреси людей і розіслати жертвам підроблені транзакції для фішингу.

CertiK, фірма, що займається безпекою блокчейну, підтвердила в дописі на X, що вона виявила переказ біткоїнів на суму 69,3 мільйона доларів на таку адресу. Криптогаманець жертви зараз показує загальну втрату близько 97% своїх активів на Coinbase. На рахунку залишилося трохи більш як 1,6 мільйона доларів.

Експерти рекомендують перевіряти кожну адресу перед відправленням транзакції і ніколи не копіювати адресу з історії транзакцій під час переказу коштів, щоб уникнути шахрайства з адресами. Відправлення невеликої тестової транзакції перед здійсненням великого переказу також є ефективним методом перевірки адреси, кажуть в компанії.

Згідно зі звітом ФБР про Інтернет-злочинність за 2023 рік, кількість шахрайств, пов'язаних з криптовалютами, зростає. Шахрайство, пов'язане з криптовалютами, коштувало інвесторам $3,94 млрд минулого року.

Найкращий спосіб розпізнати криптовалютну аферу – ніколи не довіряти тим, хто приймає оплату лише в криптовалюті або обіцяє великі прибутки від сумнівних інвестицій, кажуть у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів