Поділитись:

Футбольний клуб б'є на сполох: гравця забрали з вокзалу до військкомату

Середа, 08 травня 2024, 10:52
Футбольний клуб б'є на сполох: гравця забрали з вокзалу до військкомату

25-річного Миколу Сираша, одного з основних гравців ФК Хуст, 7 травня просто з міського вокзалу забрали працівники ТЦК і доставили до військкомату.

Про це пише «Конкурент. Футбол».

У клубі стверджують, що на момент затримання закон про мобілізацію ще не набув чинності, адже Сирашу виповнилося 25 років лише 7 лютого.

«На жаль, у Хустському ТЦК свої правила незаконного утримання людей. Зв'язок з футболістом наразі відсутній, а його подальша доля невідома», – йдеться в заяві клубу.

Через дії ТЦК інші команди Першої ліги України відмовляються приїжджати до Хуста

«У нашому місті довгий час не було футболу. Новостворений ФК Хуст зміг за 5 років виграти Першість Закарпаття, успішно дебютувати у професійному футболі, отримавши право представляти Закарпаття у Першій лізі України. Одним із головних напрямків клубу є розвиток дитячого футболу. На сьогоднішній день активно займається 130 дітей різного віку. Клуб існує виключно за рахунок коштів небайдужих меценатів», – наголошують у Хусті.

У клубі додають, що сьогодні їм доводиться боротися не тільки на полі з суперниками, а й з місцевим ТЦК.

«Чемпіонат України на межі зриву! Команди відмовляються їхати в м. Хуст через дії Хустського ТЦК. Кілька клубів в Україні визнали критично важливими об'єктами, а їхні гравці відповідно отримали бронювання від мобілізації. Чи можливо проведення всеукраїнських змагань, у яких братимуть участь 3 клуби? Що робити іншим клубам? Про яку конкуренцію та розвиток футболу може йти мова? Чи можуть працювати українські професійні клуби в таких умовах?» – ставлять риторичні запитання в клубі.

Довідково:
Микола Сираш зростав у академії кропивницької Зірки. На професійному рівні пограв за Чернігів-ШВСМ та Кудрівку, після чого на початку цього року перейшов у Хуст. 7 лютого йому виповнилося 25 років, тож за новим законопроєктом про мобілізацію, який незабаром набуде чинності, він підпадає під призов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів