Поділитись:

Погроза вбивством: судитимуть волинянина, який залишив вінок під дверима медійника (фото)

Середа, 27 березня 2024, 12:54
Погроза вбивством: судитимуть волинянина, який залишив вінок під дверима медійника (фото)

У Рівному за погрозу вбивством та насильством щодо журналіста перед судом постане 26-річний уродженець Волині – йому загрожує до трьох років позбавлення волі.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці поліції Рівненської області.

Слідчі ГУНП в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури скерували матеріали кримінального провадження з обвинувачення 26-річного уродженця Волині на розгляд суду. 

На початку липня 2023 року до поліції надійшло повідомлення 42-річного рівнянина Влада Ісаєва, головного редактора інформагенції, що біля дверей його квартири невідомі залишили ритуальний вінок із надписом, у якому зазначене його прізвище.

Під час досудового розслідування правоохоронцям вдалося встановити особу, причетну до скоєння злочину. Зловмисник у ніч на 3 липня, о 3:30, передав поховальний вінок із написом «Вічна пам’ять, світла пам’ять Владу Ісаєву від вдячних читачів» невстановленій особі, яка доставила його до місця проживання журналіста.

Погроза вбивством: судитимуть волинянина, який залишив вінок під дверима медійника (фото) 

Слідчі за оперативного супроводу співробітників управління карного розшуку зібрали достатньо доказів для доведення його вини та на підставі показів свідків, моніторингу сотень публікацій в ЗМІ, висновків ряду судових експертиз, аналізу відео із камер спостереження системи «Безпечне місто», що дозволило встановити та відслідкувати автівки та маршрути руху, за результатами проведених обшуків та інших слідчих дій повідомили 26-річному зловмиснику про підозру. Від жодних пояснень він відмовляється на підставі ст. 63 Конституції України.

Матеріали кримінального провадження за фактом погрози вбивством та насильством щодо журналіста у зв’язку зі здійсненням ним законної професійної діяльності, за попередньою змовою групою осіб за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 345-1 скеровані на розгляд суду.

Зазначимо, як раніше повідомляли місцеві ЗМІ, Влад Ісаєв зазначав, що є редактором ІА «Західний аргумент», щоправда, сайту в цієї агенції вже немає. На сторінці ІА «Західний аргумент» у фейсбуці останнє повідомлення було у 2021 році.  У минулому Ісаєв був журналістом газети «Рівне вечірнє», редактором сайту «Прес центр», а також творцем телеграм-каналу «Штірліц», який публікує викривальну інформацію про владу.

Влад ІсаєвВлад Ісаєв
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
10:16
23 квітня 2024
21 квітня 2024
20 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024